I. Webáruház

A MatricaMarket webáruháza (a továbbiakban: Webáruház), a www.matricamarket.hu webcímen működik.

A webáruház üzemeltetője: Veres Viktor László EV. (székhely: 2740 Abony, Mátyás király utca 26/A.., Nyilvántartási szám: 54859155, adószám: 56226056-1-33)

Az egyéni Ügyfelekkel és a vállalati Ügyfelekkel való kapcsolatnál a webáruház a következő bankszámlaszámot használja 11773425-03887774-00000000 OTP BANK (a továbbiakban: A webáruház bankszámlája).

A levelezési és a visszaküldési cím és a telephely, amelyen a termékek személyesen nem vehetőek át: 2740 Abony, Mátyás király utca 26/A..

A Webáruházzal a következőképpen lehet kapcsolatba lépni:

 1. írásban – a levelet a fent megadott levelezési címre kell küldeni,
 2. a Webáruház weboldalán található kapcsolat-felvételi űrlap kitöltésével
 3. az elektronikus posta segítségével, a Webáruház e-mail címe: info@matricamarket.hu telefonon a következő telefonszámon: +36 30 919 5063 (munkanapokon 8-tól 16-ig).

II. Ügyfelek

 1. A Webáruház Ügyfele lehet egyéni vagy vállalati Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél).
 2. Az Egyéni Ügyfél kizárólag természetes személy lehet, aki teljes körű jogképességgel rendelkezik, tehát a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény értelmében fogyasztó (a továbbiakban: Egyéni Ügyfél). A vásárlás nem kapcsolható össze szakmai vagy vállalkozási tevékenységgel.
 3. A Vállalati Ügyfél az ÁSZF II.2. pontjában felsorolt ügyfeleken kívül a többi ügyfél, különösen azok a vállalkozó természetes személyek, jogi személyek és a jogi személyiség nélküli szervezetek, akiknek a jogi képességét elismeri a törvény, és akik a szakmai vagy vállalkozási tevékenységből kifolyólag vásárolnak (a továbbiakban: Vállalati Ügyfél). Kétségek esetén úgy kell tekinteni, hogy a Vállalati Ügyfél nevében vásárló személy megfelelő felhatalmazással rendelkezik.
 4. A Webáruház használata a következő minimális műszaki követelményekkel lehetséges:
  1. Internet-hozzáférés
  2. Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome, Opera vagy Internet Explorer webböngésző
  3. Bekapcsolt JavaScript nyelvkezelés, keretkezelés és CSS stílusok kezelése
  4. Engedélyezett felugró ablakok (pop-up windows)
  5. Aktív e-mail cím
  6. Aktív telefonszám.
 5. Az Ügyfeleknek abszolút tilos illegális tartalmak küldése. A Webáruház azonnal törölni fogja a Webáruház weboldaláról az illegális tartalmakat.

III. Termékek

 1. A Webáruház árut kínál (a továbbiakban: Termékek).
 2. Minden bemutatott Termék gyárilag új.
 3. A Webáruház a vállalkozás keretében nem nyújt szállítmányozási, szállítási, kiküldési vagy áruszállító szolgáltatást az Ügyfél által vásárolt Termékekre vonatkozóan, nem köt az Ügyfél nevében szállítmányozási, szállítási, kiküldési vagy áruszállító szerződést bármilyen harmadik jogalannyal.
 4. A weboldalon közölt Termékfotók illusztrációk, a Termékek kis mértékben eltérhetnek a fotón látottaktól, ami nincs hatással a Termékek tulajdonságaira.
 5. A Webáruház weboldalán található Termékek, a fotói, nevei, leírásai és a védjegyei az adott Termék azonosítását szolgálják, és jogi védelem alatt vannak a jogosult jogalanyok hatályával.
 6. A termékek rendeltetése kizárólag a Termék címkén olvasható, a gyártó által megadott használati útmutatóban található.
 7. Hirdetések, reklámok, árlisták és egyéb információk, amelyek olvashatók a Webáruház weboldalán ajánlatnak minősülnek a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) alapján, azonban ezen ajánlat nem tartalmazza a felek között létrejövő szerződés összes feltételét.
 8. A Webáruház fenntartja magának a jogot a változtatások, módosítások végrehajtására, valamint a Webáruház weboldalán olvasható külön rendeletekkel szabályozott kiárusítások, akciók megszüntetésére. Az akciók nem vonhatók össze, ha csak a megfelelő szabályzat másképp nem rendelkezik. Az akciós termékek, díjmentes ajándékok, valamint a Webáruház állandó készletéhez nem tartozó termékek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre. Az említett termékekre tett megrendelés teljesítése a beérkezett megrendelések sorrendjétől függ. A Webáruház fenntartja jogát ahhoz is, hogy a már nem kapható akciós terméket lecseréli más termékre, amely kapható a megrendelés beérkezésekor.
 9. A Webáruház fenntartja jogát, hogy kivonja a készletéből különösen azokat a Termékeket, amelyek nem elérhetően a gyártóknál, forgalmazóknál, vagy az importőröknél.

IV. Árak

 1. A Webáruházban a termékárak magyar forintban értendőek (HUF)
 2. A Webáruházban az árak forintban (HUF) láthatóak. A Termékárak tartalmazzák az összes adót, vámot, és bruttóban értendők. A Termékár nem tartalmazza a Termék/Termékeknek az Ügyfélhez való kézbesítésének a díját.
 3. A Webáruház fenntartja jogát a Termékárak módosításához. Az esetleges ármódosítás nem befolyásolja a módosítás előtt megrendelt Termékek árát.

V. A vásárlás menete

A Termék vásárlása a Webáruház weboldalán a következő lépéseket igényel az Ügyfél részéről:

 1. A Termék kiválasztása és a mennyiség megadása
 2. A teljes név, a pontos cím, szállítási cím és a telefonszám, e-mail cím megadása. Amennyiben valamilyen egyéb információt szeretne megosztani a rendelésed kapcsán, úgy erre egy megjegyzés rovat szolgál.
 3. Fizetési mód választása: Bankkártyás fizetés vagy utánvétes fizetés.
 4. A megfelelő mező megjelölésével nyilatkozatot tesz, hogy elolvasta a Szabályzatot, ez a nyilatkozat kötelező a megrendeléshez, valamint a Webáruház és Ügyfél közötti eladási szerződés megkötéséhez.
 5. A megfelelő mező megjelölésével nyilatkozik az adatvédelmi szabályok megismeréséről és elfogadásáról.
 6. A „Megrendelés elküldése” mezőre kattintva a megrendelése véglegesedik és az Társaságunknak elküldésre kerül.

A rendelés megkezdése előtt lehetőség van regisztrációra is, amely során szükséges megadni teljes nevet, címet, szállítási címet, telefonszámot, e-mail címet. A jövőben használandó felhasználónevet és jelszót. A regisztráció esetén legközelebbi rendelésedkor csak be kell lépni és nem szükséges minden adatod megadása ismételten.

Tájékoztatunk, hogy a rendeléshez a regisztráció nem kötelező.

Tájékoztatom, hogy a kiszállítást a Magyar Posta végzi.

VI. Megrendelés

A Termékek az év összes napján és a nap 24 (azaz huszonnégy) órájában megrendelhetők a Webáruház weboldalán. Azok a megrendelések, amelyek hétköznap 12 óra után, szombaton, vasárnap vagy munkaszüneti napokon érkeznek be a legközelebbi munkanapon kerülnek feldolgozásra.

Ha Egyéni Ügyfél a megrendelő az egyszerre megrendelhető azonos Termékek összértéke nem lépheti túl a 100 000 HUF-os összeget. Ha Vállalati Ügyfél a megrendelő és az egyszerre megrendelt azonos Termékek összértéke túllépi a 100 000 HUF-os összeget a megrendelés teljesítése kizárólag azután lehetséges, ami után a megrendelés teljes értéke megérkezett a Webáruház bankszámlájára.

Amikor az Ügyfél végrehajtja az Internetes Vásárlást és elküldi a megrendelést a Webáruházba, a Webáruház megrendelés visszaigazolást küld az Ügyfél által megadott e-mail címre. Ez az üzenet tájékoztató jellegű arról, hogy a megrendelés megérkezett a Webáruház szerverére.

A megrendelés visszaigazolás elküldése után a Webáruház leellenőrzi a megrendelés helyességét. A megrendelés teljesítése 24 (huszonnégy) óra és 8 (nyolc) munkanap között történik attól számítva, hogy:

 1. elküldésre került a végleges megrendelés-visszaigazolás, ha az Ügyfél által kiválasztott fizetési mód utánvét, vagy
 2. a vételár lekönyvelése után, ha a kiválasztott fizetési mód bankkártyás fizetés.

VII. Nem elérhető termékek

Abban az esetben, amikor a megrendelt Termékek részben vagy teljesen nem elérhetők a Webáruház tájékoztatja erről az Ügyfelet e-mailben vagy telefonon azzal a kéréssel, hogy az Ügyfél döntést hozzon a megrendelés további teljesítési módjáról. Az Ügyfélnek a következő lehetőségei vannak:

 1. Részleges teljesítés – ha az Ügyfél a részleges teljesítést választja, akkor a Webáruház kizárólagosan az elérhető Termékeket tudja eladni, a nem elérhető termékekről szóló kötelezettsége alól felszabadul a Webáruház.
 2. A nem elérhető Termékek részleges vagy teljes felcserélése azonos minőségű és rendeltetésű Termékekre, amelyekre a Webáruház javaslatot tesz. Ehhez az opcióhoz kapcsolódhat az árkülönbözet befizetési kötelezettség, amelyről az Ügyfél információt kap.
 3. A teljes megrendelés visszamondása – ha az Ügyfél ezt a lehetőséget választja a Webáruház nem köteles teljesíteni a megrendelést.

Az Ügyfél 2 (kettő) munkanapon belül köteles válaszolni a Webáruház által küldött e-mailre, és köteles kiválasztani ezen pontban részletezett lehetőségek egyikét azzal, hogy a Webáruház e-mail címére (info@matricamarket.hu) vagy telefonon munkanapokon 8-17 óráig a következő telefonszámon: +36 30 919 5063 válaszol.

Ha az Ügyfél nem értesíti a Webáruházat a döntéséről a megadott időben, a határidő lejárata után a Webáruház törli a teljes megrendelést.

Az Ügyfél által megrendelt Termékek részleges vagy teljes elérhetetlensége meghosszabbíthatja a Szabályzat VI. pontban megadott megrendelés teljesítési határidejét.

Ha a Termékek nem elérhetőek vagy ha egyéb okokból a Webáruház nem tudja teljesíteni a megrendelést a Webáruház elállhat a szerződéstől 30 (harminc) napon belül a szerződéskötéstől számítva, azaz attól kezdve, amikor a Webáruház nyilatkozatot küld az Ügyfél által megadott e-mail címre.

Ha az Ügyfél kifizette a Termékek egyenértékét, a Webáruház visszaadja 7 (hét) munkanapon belül a teljes vagy részösszeget attól függően, hogy teljes megrendelés vagy csak egy része lett törölve, történt-e Termék csere, amely túlfizetést generált, vagy a Webáruház tájékoztatta-e az Ügyfelet, hogy elállt a szerződéstől.

VIII. Adásvételi szerződés kötése

 1. Az adásvételi szerződést az Ügyfél által kiválasztott Termékekre megkötöttnek kell tekinteni attól a pillanattól, hogy a Webáruház a megrendelés visszaigazoló e-mailt.
 2. Az adásvételi szerződés kizárólagos Felei csak a Webáruház és az Ügyfél.
 3. Az adásvételi szerződés szerves része a jelen ÁSZF.

IX. A fizetés módja és költsége

 1. A fizetés módja kizárólag bankkártyás fizetés vagy utánvétes fizetés.
 2. Minden fizetési mód esetén az Ügyfél köteles egyszerre és teljesen kifizetni a megrendelt Termékek ellenértékét. A Webáruház nem árul részletre, illetve hitelre.
 3. Az elektronikus bankkártyás fizetés plusz költséget vonhat maga után, amely a tranzakció-kezelő intézet szabályzatában szereplő árjegyzékben van meghatározva. A plusz költség teljes egészében az Ügyfelet terheli. Ezen felül lehet, hogy az Ügyfélnek meg kell adnia a személyi adatait (beleértve a címét és a bankkártya adatait) és meg kell tennie egyéb lépéseket ahhoz, hogy végrehajtsa a fizetést, valamint nyilatkoznia kell arról, hogy hozzájárul a személy adatai feldolgozásához a tranzakció-kezelő intézmények szabályai szerint.
 4. Az fizetés végrehajtásának bankkártyás fizetés esetén azt a napot kell tekinteni, amikor az összeg a Webáruház bankszámláján jóváírásra kerül. Utánvétes fizetés esetén értelem szerűen azt a napot, amikor a futár részére az összeg megfizetésre kerül.
 5. Ha 7 (azaz hét) napon belül attól számítva, hogy a Webáruház elküldi a „megrendelés visszaigazolása” e-mailt a Webáruház bankszámlájára nem folyik be a megrendelés ellenértéke, a Webáruház emlékeztetőt küld az Ügyfél megadott e-mail címre azzal a kéréssel, hogy az átutalás visszaigazolását küldje el a Webáruház e-mail címére (info@matricamarket.hu) 2 (kettő) napon belül. A fent említett körülmények meghosszabbíthatják a Szabályzat VI. pontjánál megadott megrendelés teljesítési idejét. Abban az esetben, ha az Ügyfél nem küldi el a Webáruház számára az átutalás visszaigazolását a megadott határidőn belül, a Webáruház fenntartja jogát ahhoz, hogy eláll az adásvételi szerződéstől azzal, hogy nyilatkozatot küld az Ügyfél által megadott e-mail címre. Ha a nyilatkozat elküldése után a Webáruház bankszámláján lekönyvelésre kerül az Ügyfél által utalt összeg, a Webáruház visszautalja az Ügyfélnek 7 (hét) munkanapon belül.
 6. A Webáruház fenntartja jogát az 1. pontnál felsorolt egyes fizetési módok időszakos vagy állandó kikapcsolására, különösen technikai okokból. Ez a jog nincs hatással a változás előtt kiválasztott fizetési módra.

Barion (bankkártyás fizetés)

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

A Barion egy elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltató. Segítségével fizethetsz online áruházunkban bankkártyával, akár regisztráció nélkül vagy Barion tárcáddal.

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet, amire a tranzakcióról szóló számlát küldjük. Ha nincsen bankkártyád, fizetéshez használhatod, az előre feltölt Barion egyenlegedet, amelyet átutalással vagy készpénz befizetéssel tudsz feltölteni, illetve amire ismerőseid is tudnak neked pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mail címed és jelszavad megadásával tudsz fizetni.

X. Az átvétel vagy a szállítás módjai és költségei

 1. A Termék kiszállítása a Magyar Posta segítségével törénik. Futárszolgálat esetén az MPL szállít, személyes átvétel választása esetén PostaPontokon, illetve Posta Csomagautomatáknál lehet átvenni a csomagot.
 2. Az Ügyfél köteles kifizetni a szállítási költségeket, amelyek automatikusan hozzáadásra kerülnek a Webáruházban megvásárolt Termék értékéhez a Termékek súlyától és az Ügyfél által kiválasztott fizetési módtól függően.
 3. A szállítási költség mindíg a rendelés leadása előtt magyar Forintban egyértelműen fel van tüntetve a rendelést összegző oldalon, attól függően, hogy mely szállítási formát választja az Ügyfél.
 4. A megvásárolt Termékek véletlen elveszítése vagy sérülése miatti felelősség az Ügyfelet terheli abban a pillanatban, hogy a Termékek kiadásra kerültek a Magyar Posta alkalmazottainak.
 5. Az Ügyfél köteles ellenőrizni a megrendelt Termékeket. Ha a Termékek sérültek, vagy nem felelnek meg a megrendelteknek és átvételkor ezt megállapították, a Webáruház, a Magyar Posta alkalmazottja jegyzőkönyvet állít ki, amelyet aláír az alkalmazott és az Ügyfél is. Abban az esetben, ha benyújtja a reklamációt, amelyet a Szabályzat XI. pontja szabályoz, az Ügyfél köteles mellékelni a reklamációs dokumentumokhoz az aláírt jegyzőkönyvet is.

XI. Egyéni Ügyfelek a szerződéstől való elállási joga

A szállítástól elállás

Ha a Webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni. A Webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

A termék visszaküldése

A terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában vesszük vissza.

Elállási jog/ Visszaszolgáltatási garancia

Ön 14 (azaz tizennégy) napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási/felmondási határidő a termék adásvételére irányuló szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.”.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni az alábbi elérhetőségek valamelyikére Veres Viktor László EV. részére:

cím: 2740 Abony, Mátyás király utca 26/A.

e-mail: info@matricamarket.hu

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai:

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 (tizennégy) napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte.

Amennyiben a termék kiszállításra került és Ön mégsem szeretné megtartani a terméket úgy a terméket saját költségén kell visszajuttatni cégünkhöz.

Önt nem illeti meg az elállás joga a romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termékeink, továbbá a már megbontott termékeink esetén.

XII. Záró rendelkezések

 1. A Webáruház tevékenységére, valamint az Ügyfelek és a Webáruház által kötött adásvételi szerződésekre a magyar jogszabályok hatályosak.
 2. Az ÁSZF által nem szabályozott kérdésekben a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az egyéb vonatkozó jogszabályok előírásai az irányadók.
 3. A Szabályzat rendelkezéseit az érvényes jogszabályoknak megfelelően kell értelmezni. Ha a Szabályzat bármelyik rendelkezése érvényét veszti, a Szabályzat többi rendelkezése továbbra is érvényes, hacsak a körülményekből adódik, hogy a már érvénytelen rendelkezések nélkül az Ügyfél és a Webáruház között nem jöhet létre az adásvételi szerződés.
 4. A Webáruház fenntartja jogát a Szabályzatban foglalt rendelkezések teljes vagy részbeni megváltoztatásához. A Webáruház a weboldalán közli az információt a Szabályzat módosításáról. A módosított Szabályzat a Webáruház által meghatározott időpontban lép hatályba, de nem hamarabb, mint 7 (hét) napon belül a weboldalon való közléstől számítva. A Szabályzat-módosítás hatályba lépése előtt beérkezett megrendelések a korábbi, a megrendelés napján érvényes rendelkezések szerint kerülnek teljesítésre.
 5. Az esetlegesen kialakul jogvitájukat a felek megkísérlik békés úton rendezni, amennyiben ez nem vezetne eredményre, úgy a Polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény szerinti általános illetékességi szabályait tekintik irányadónak.